Pensioen op maat

Ouderdomspensioen verhogen tot je AOW krijgt

De AOWAfkorting voor Algemene Ouderdomswet. Op grond van deze wet ontvang je vanaf een bepaalde leeftijd een ouderdomspensioen van de overheid. van de overheid start vaak op een ander moment dan het ouderdomspensioen dat je van ons ontvangt. Ga je eerder met pensioen? Dan ontvang je mogelijk nog geen AOW. Je kunt ervoor kiezen om het pensioen van ons tijdelijk te verhogen tot het moment waarop je ook AOW ontvangt. Zo voorkom je dat je tijdelijk minder inkomen hebt.

Gevolgen voor je pensioen

Als je hiervoor kiest, betekent dit dat je minder pensioen van ons ontvangt als je AOW is ingegaan.

Wat moet je doen?

Geef aan ons door dat je je pensioen wilt verhogen tot je AOW van de overheid ingaat. Dit doe je met het keuzeformulier dat je automatisch van ons ontvangt 6 maanden voordat je de AOW-leeftijd bereikt, of uiterlijk 6 maanden voor je 67ste. Deze keuze kun je niet combineren met een pensioen in deeltijd.

Wat kun je doen?

Ga naar Mijn Pensioencijfers en laat de Pensioenplanner uitrekenen wat deze keuze betekent voor de hoogte van je pensioen.

Wat kun je verder doen?

Voordat je een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wanneer je AOW ingaat.

Let op: Wij hebben geen zicht op je totale inkomenssituatie en de fiscale gevolgen van de keuzes die je maakt voor je pensioen. Ga dit zelf vooraf na of neem contact op met een (fiscaal) adviseur.

Wat kun je nog meer kiezen?