Soorten pensioen

Partnerpensioen

Als je komt te overlijden ontvangt je partner een uitkering van ons pensioenfonds. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Je partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft je partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Als je bent getrouwd of je partnerschap is geregistreerd bij de gemeente, dan hoef je je partner niet aan te melden bij ons fonds.

Woon je samen? Dan heeft je partner alleen recht op partnerpensioen als je een notarieel samenlevingscontract hebt afgesloten en je je partner bij het pensioenfonds hebt aangemeld. Ga naar Mijn Pensioencijfers en controleer of je partner bij ons is geregistreerd. Hier zie je ook hoeveel pensioen er voor je partner is opgebouwd. Is je partner nog niet aangemeld? Ook dit kun je regelen via Mijn Pensioencijfers.

Je ontvangt bericht als wij je aanmelding hebben geaccepteerd. Daarna staat je partner genoemd op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO)Dit is je persoonlijke pensioenoverzicht van ons pensioenfonds. Jaarlijks is er een nieuw overzicht voor je beschikbaar in Mijn Pensioencijfers..

Andere soorten pensioen

Voor jou

Voor je (ex-) partner

Voor je kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
Prepensioen    
Alleenstaandenpensioen