Wat doen wij als er iets fout gaat

Ons fonds voert jouw pensioenregeling zo goed mogelijk uit. Toch gaat er soms iets fout. Bijvoorbeeld als wij jouw opgebouwde pensioen of jouw pensioenuitkering te laag vaststellen. Of te hoog.

Als dat gebeurt, moeten wij die fout herstellen. Want wij willen dat iedereen het pensioen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Het is mogelijk dat je in dat geval een bedrag aan ons moet terugbetalen of nog nabetaald krijgt. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Wat gebeurt er als wij een fout vaststellen?

Als wij merken dat je te veel (of te weinig) pensioen hebt gekregen, krijg je daar zo snel mogelijk een bericht over. In dat bericht vertellen wij je dat ons fonds de hoogte van je pensioenuitkering gaat aanpassen, zodat deze weer klopt. In het bericht staat ook waarom wij dat doen.

Heb je te veel pensioen gekregen? Het kan zijn dat je dan een bedrag moet terugbetalen. Als dat het geval is, nemen wij contact met je op. Misschien kun je het bedrag niet in één keer terugbetalen. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor terugbetaling. Ook als je een andere vraag hebt, kun je ons altijd bellen.

Ben je het niet eens met het besluit van ons fonds? Je hebt de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Op deze pagina van onze website lees je hoe dit werkt.