Nieuw rekeningnummer

Hoe zorg je ervoor dat je pensioen op het juiste rekeningnummer wordt uitbetaald?

Meestal heb je zo ongeveer je hele leven hetzelfde rekeningnummer, van je eerste zakgeld tot en met je pensioen. Soms is het echter nodig om een rekeningnummer te wijzigen. Hoe zorg je ervoor dat ook je pensioen op het nieuwe nummer wordt uitgekeerd?

Log dan in op Mijn Pensioencijfers en geef een nieuw rekeningnummer door via het formulier Betaalgegevens wijzigen.

Rekeningnummer in het buitenland: kosten en uitbetaaldata

Met een verhuizing naar het buitenland, verandert misschien ook het bankrekeningnummer waarop je het pensioen wil ontvangen. Let wel op. Bij een rekeningnummer buiten Europa kun je te maken krijgen met maandelijkse kosten. Ook ontvang je jouw pensioen later dan de betaaldatum.

Rekeningnummer

Kosten

Betaaldata

Buiten Europa

Je pensioen overmaken naar een rekeningnummer buiten de EU brengt kosten met zich mee. Het pensioenfonds betaalt hiervoor extra kosten. Daarnaast kan de buitenlandse bank extra kosten bij je in rekening brengen. Deze gaan van jouw pensioen af. De hoogte van deze kosten verschillen per bank en per land. Het pensioenfonds heeft hier geen invloed op.

 

Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e. Omdat de betaling buiten Europa gaat, staat het geld niet dezelfde dag op je rekening. Dit kan een paar dagen duren.

 

Binnen Europa

Geen kosten

Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e.