Nieuws

Pensioenregeling in 2024: wat verandert er?

Het opbouwpercentage wordt verhoogd. Werk je bij MSD? Dan bouw je vanaf nu iets meer pensioen op.

Verhoging opbouwpercentage

Als werknemer bouw je elk jaar over een deel van je salaris een percentage aan pensioen op. Vanaf 1 januari 2024 kan dit percentage iets verhoogd worden, namelijk van 1,650% naar 1,738%. Hierdoor bouw je jaarlijks meer pensioen op. Het pensioen dat je tot 1 januari 2024 hebt opgebouwd, verandert niet. Het pensioen dat je kunt bereiken als je tot 67 jaar pensioen blijft opbouwen, wordt hoger. Dit geldt ook voor arbeidsongeschikte deelnemers met een premievrije pensioenopbouw.

Daarnaast bouw je partner- en wezenpensioen op (respectievelijk 70% en 10,5% van het ouderdomspensioen). Door het hogere opbouwpercentage, bouw je dus ook meer pensioen op voor je partner en kinderen. Kom je te overlijden? Dan wordt er doorgerekend met het hogere opbouwpercentage.

Meer informatie

We hebben de website uitgebreid met een extra pagina met aanvullende informatierekenvoorbeelden en veelgestelde vragen en antwoorden. Begin 2024 informeren we je via een persoonlijke (digitale) brief over de gevolgen van deze verhoging voor je pensioen. We verwachten dat Mijn Pensioencijfers en de pensioenplanner uiterlijk eind maart zijn bijgewerkt.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.