Voorwoord voorzitter


Hoe gaat het met ons pensioen?

Over ruim een maand luiden we alweer een nieuw jaar in. Hoewel ik dit jaar liever vooruit kijk, is dit ook een moment om terug te blikken. Ik hoop dat het goed gaat met ieders gezondheid. Covid-19 heeft behoorlijk in ons dagelijkse leven ingegrepen. Onze gewoontes en werkwijzen moesten we snel aanpassen. Zo ook Pensioenfonds MSD, bijvoorbeeld door meer communicatie online te brengen. Het afgelopen jaar hield de dalende rente, onrust op de financiële markten en het pensioenakkoord de gemoederen in pensioenland behoorlijk bezig. Met Pensioenfonds MSD gaat het nog steeds goed, al was onze dekkingsgraad niet goed genoeg om te kunnen verhogen. De discussie die veel pensioenfondsen moeten voeren over het wel of niet verlagen van de pensioenen is bij ons niet aan de orde. Dat is mede dankzij ons bedachtzame beleid in de afgelopen jaren. Het komende jaar brengt weer nieuwe uitdagingen. Veel is onzeker, maar wat in elk geval op de planning staat is Newco. Deze verandering raakt veel werknemers van MSD, en daarmee hun pensioen en ons fonds. Tijdens de vragenuurtjes op 15 en 17 september spraken we hier al over. In deze Beter Pensioen praten we je verder bij. Louis Eilers Voorzitter Pensioenfonds MSD

Pensioenfonds MSD zoekt versterking!

Wil je meedoen in het Verantwoordingsorgaan (VO) of in een van de commissies van Pensioenfonds MSD? Bekijk het nieuwsbericht voor meer informatie.

Webex vragenuurtjes in september goed bezocht

De jaarlijkse deelnemersvergaderingen op de locaties van MSD konden dit jaar niet doorgaan. In plaats daarvan zijn er in september twee online vragenuurtjes gehouden, via Webex. Daarin vertelde voorzitter Louis Eilers hoe het met ons fonds gaat in coronatijd, ging Ad Koning in op de veranderingen rond Newco en legde actuaris Hanneke Hofmans het nieuwe pensioenstelsel heel helder voor iedereen uit. Uit de vragen die werden gesteld, blijkt dat er veel belangstelling is voor deze actuele onderwerpen rond pensioen. En met zo’n 120 aanmeldingen was de opkomst prima. De deelnemers waren positief over deze digitale bijeenkomst. Het Webex-vragenuurtje is wat het bestuur betreft voor herhaling vatbaar.

Heb je de vragenuurtjes op 15 en 17 september gemist? Of wil je alles nog eens nalezen? Op onze website vind je de vragen en de presentatie van het vragenuurtje.

‘Wat als het meezit of tegenzit?’

Heb je al ingelogd op Mijn Pensioencijfers om je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) te bekijken? Dan is het vast opgevallen dat er iets is veranderd dit jaar. Voortaan staan er op het UPO namelijk drie scenario’s: naast het te bereiken pensioen staat er ook een inschatting van het pensioen als het in de toekomst economisch mee- of tegen zit. Zo weet je op tijd of je zelf misschien in actie moet komen. Bekijk de veelgestelde vragen op onze website voor meer informatie. Op het UPO van gepensioneerden staat deze informatie niet.