Nieuws uit de organisatie


Wat betekent Newco voor het pensioenfonds?

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Organon zich medio 2021 gaat afsplitsen van MSD. Ongeveer 1.200 collega’s zullen vanaf dat moment niet meer bij MSD in dienst zijn, maar bij het zelfstandige Organon. Wat betekent dit voor Pensioenfonds MSD en voor de pensioenen van deze deelnemers?

Van actieve deelnemer naar oud-deelnemer

Zodra de medewerkers van Organon niet meer bij MSD in dienst zijn, worden zij oud-deelnemer bij Pensioenfonds MSD. Zij bouwen dan geen pensioen meer op bij ons fonds. Het pensioen dat zij al hebben opgebouwd blijft wél bij Pensioenfonds MSD.

Toekomstig pensioen Newco

Samen met de vakbonden heeft de werkgever zorgvuldig onderzocht waar de medewerkers van Organon vanaf medio volgend jaar het best hun pensioen kunnen opbouwen. Er is gekozen voor Pensioenfonds PGB. Dat is een veel groter fonds, maar met een vergelijkbaar profiel en ook de pensioenregeling zal op hoofdlijnen gelijk zijn aan de huidige pensioenregeling. MSD en het nieuwe pensioenfonds informeren hier verder over.

Wat verandert er voor Pensioenfonds MSD?

Het afsplitsen van Organon heeft geen grote gevolgen voor Pensioenfonds MSD. De pensioenen die de werknemers van Organon tot nu toe hebben opgebouwd, blijven bij het fonds. Het fonds wordt dus niet kleiner. Wel zal het fonds minder groeien, omdat het fonds voor oud-deelnemers geen premie meer ontvangt. Dat scheelt ongeveer een kwart. We verwachten dat Pensioenfonds MSD groot genoeg blijft om zelfstandig en kosteneffectief te blijven voortbestaan.