Nieuws

Je Uniform Pensioenoverzicht komt eraan!

Elk jaar ontvang je het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierop zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij ons fonds. Ook zie je wat er geregeld is als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden.

Werk je bij MSD of ontvang je pensioen van ons fonds? Dan ontvang je het UPO in april. Ben je uit dienst, maar nog niet met pensioen? Dan ontvang je het UPO in augustus.

Wat moet je doen?

Bekijk het UPO goed. Zijn de bedragen in lijn met vorig jaar? Staat je partner op het UPO vermeld? Als er iets niet klopt, neem dan contact met ons op.

Waarom is je pensioen op het UPO dit jaar lager?

Op het UPO zie je een plaatje met drie pijlen. Deze pijlen laten je toekomstige pensioen zien in het geval dat het mee- of tegenzit. Het middelste bedrag is het verwachte pensioen. Het valt je misschien op dat de bedragen bij de drie pijlen lager zijn. Dat komt door een andere berekening. We berekenen de voorspelling van je pensioen volgens de regels van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Die regels zijn aangepast. De rente waarmee we rekenen is dit jaar lager. Hoe jonger je bent, des te groter het effect van deze nieuwe rekenregels op je pensioen.

Of je pensioen straks echt lager is, kunnen we niet zeggen. De berekening laat een voorspelling zien op basis van wat we nu weten. Tussen nu en het moment waarop je pensioen ingaat kan er nog veel veranderen. In je werk en privé. Maar ook bij ons fonds en in de pensioensector. Denk daarbij aan het nieuwe pensioenstelsel.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over het UPO vind je hier. Heb je vragen over je pensioen bij ons fonds? Neem contact op. Onze medewerkers helpen je graag.