Nieuws

Vacatures in het VO: doe jij mee?

Per 1 januari 2018 zijn er drie zetels beschikbaar in van het Verantwoordingsorgaan (VO). Het gaat om twee zetels namens de deelnemers en één zetel namens de pensioengerechtigden. Met name voor de zetel namens de pensioengerechtigden is het bestuur op zoek naar een geschikte pensioengerechtigde kandidaat. Voor de zetels namens de deelnemers zijn reeds twee gekwalificeerde kandidaten, maar uiteraard kunnen andere deelnemers zich nog steeds kandidaat stellen.

Hoe kun jij je kandidaatstellen?

Meld je vóór 11 december 2017 als jij voldoet aan het profiel én interesse én tijd hebt om in elk geval voor een periode van vier jaar, dus van 2018 t/m 2021, zitting te nemen in het VO. Je kandidaatstelling ontvangen wij graag schriftelijk met een motivatie en een onderbouwing hoe je voldoet aan het profiel. Verder vragen we je een curriculum vitae bij te voegen.

Kandidaten voor het VO melden zich vóór 11 december 2017 bij de voorzitter van het bestuur, Frank Mattijssen of bij de voorzitter van het VO, Cees Mens Postbus 20, 5340 BH Oss. Voor meer informatie of vragen kun je ook terecht bij Frank Mattijssen (telefoonnummer 023 – 5153677 of 0412-663146) of Cees Mens (telefoonnummer 0412 – 663490).

Waaraan moeten kandidaten voldoen?

In het functieprofiel voor leden van het Verantwoordingsorgaan lees je meer over de taken van het VO en de eisen waaraan VO-leden moeten voldoen. Het functieprofiel voor leden van het VO vind je op onze website.

Ons fonds probeert bij de samenstelling van het VO zoveel mogelijk rekening te houden met de diversiteit van de leden. Geschiktheid staat voorop, maar belangrijk is ook diversiteit in samenstelling op basis van leeftijd (jong – oud) en geslacht (man – vrouw), competenties én in vertegenwoordiging van de verschillende vestigingen van MSD in Nederland. Om die reden hopen we dan ook voor de zetels namens de groep deelnemers op interesse van (jongere) vrouwelijke collega’s. Voor de zetel namens de pensioengerechtigden hopen we op interesse van pensioengerechtigden vanuit de MSD-locaties Oss en/ of Boxmeer.

Vervolg procedure na kandidaatstelling, eventueel verkiezingen

Het bestuur beoordeelt of de kandidaten voldoen aan de eisen en het profiel. Deze beoordeling vindt o.a. plaats door gesprekken van een deel van het bestuur met de kandidaat. Als er meerdere kandidaten zijn voor één zetel, die allen voldoen aan het profiel en bijdragen aan de diversiteit binnen het VO, zal het bestuur verkiezingen organiseren.

Het bestuur zal uiteraard vertrouwelijk omgaan met een kandidaatstelling en de beoordeling of aan het profiel wordt voldaan.