Vijf veelgestelde vragen: Plan je pensioen met de Pensioenplanner


Pensioenfonds MSD heeft een handige Pensioenplanner. Hiermee check je de invloed van bepaalde keuzes op de hoogte van je pensioen. Zo kun je zien wat er met je pensioen gebeurt als je bijvoorbeeld eerder zou stoppen met werken, in deeltijd met pensioen gaat of als je een andere keuze maakt. Speel met de cijfers en bereken zo je pensioen.

1. Waar vind ik de Pensioenplanner?

Je vindt de planner door via www.pf-msd.nl in te loggen in Mijn Pensioencijfers. Eenmaal ingelogd vind je de Pensioenplanner aan de linkerkant van het scherm.

Je logt veilig in met je DigiD. Dat gaat in twee stappen. Je vult eerst je gebruikersnaam en wachtwoord in, daarna volgt een controle via sms. Je kunt ook inloggen via de DigiD-app.

2.Voor wie is de Pensioenplanner?

De Pensioenplanner is alleen beschikbaar voor actieve deelnemers – mensen die nu in dienst zijn bij MSD.

3. Wat is er wel of niet meegenomen in de berekening?

De Pensioenplanner rekent alleen met je pensioen van Pensioenfonds MSD en je AOW. Je kunt je eigen AOW-situatie aangeven onder de pagina ‘Mijn gegevens’. Het pensioen dat je misschien bij een andere werkgever hebt opgebouwd, is niet meegenomen. Extra pensioen dat je zelf hebt bijgespaard, is ook niet opgenomen.

4. Hoe zeker is het bedrag dat ik zie?

De berekeningen die de Pensioenplanner geeft, zijn een indicatie van het nettobedrag dat je straks aan pensioen van ons en aan AOW-pensioen van de overheid ontvangt. De bedragen zijn gebaseerd op de belastingtarieven zoals die nu bij ons bekend zijn. Dit kan dus nog veranderen.

5. Hoe leg ik mijn keuzes vast?

Je kunt de Pensioenplanner niet gebruiken om je keuzes vast te leggen. Dit doe je zelf zo’n zes maanden voordat je met pensioen wilt gaan. Je ontvangt hiervoor een brief met formulieren. Je vindt dit formulier ook terug in Mijn Pensioencijfers. Als je eerder of in deeltijd met pensioen wilt gaan, moet je hierover eerst afspraken maken met je werkgever.

Tip: als je de gewenste keuzes hebt berekend, maak dan een afdruk door op Afdrukken te klikken. Je kunt dit overzicht gebruiken als hulpmiddel bij je aanvraag.