Jouw vraag, ons antwoord


Je kunt ons alle vragen stellen die je wilt. Neem contact met ons op en houd daarbij je klantnummer bij de hand. Dan kunnen we je sneller helpen. Je vindt het klantnummer op de brieven en op elk pensioenoverzicht dat je van ons ontvangt.

Of kijk voor meer informatie op onze website.

Wat is het verschil tussen Mijn Pensioencijfers en Mijnpensioenoverzicht.nl?

Mijn Pensioencijfers

Dit is je beveiligde persoonlijke omgeving bij Pensioenfonds MSD. In Mijn Pensioencijfers zie je hoeveel je hebt opgebouwd bij Pensioenfonds MSD. Je kunt hier ook pensioenzaken zelf regelen, zoals het aanmelden van je partner. Werknemers vinden hier ook de Pensioenplanner terug.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl krijg je een totaaloverzicht van je pensioen bij verschillende pensioenfondsen en -verzekeraars, inclusief je AOW-pensioen.

Hoe kan ik mijn e-mailadres doorgeven aan het pensioenfonds?

Pensioenfonds MSD is digitaal. Want digitaal communiceren is sneller, goedkoper én milieuvriendelijker dan via de post. Je kunt je persoonlijke informatie altijd veilig online raadplegen en uitprinten.

  • Ben je oud-werknemer of met pensioen? Geef dan je persoonlijke e-mailadres door via Mijn Pensioencijfers.
  • Werk je bij MSD? Je werkgever heeft je zakelijke e-mailadres aan ons doorgegeven. Maar wil je informatie liever op je persoonlijke e-mailadres ontvangen? Of ga je uit dienst of met pensioen? Wijzig dan je e-mailadres via Mijn Pensioencijfers.

Wil je informatie toch liever per post ontvangen? Geef dat dan ook door via Mijn Pensioencijfers.

Wanneer wordt mijn pensioen uitbetaald?

Je pensioen wordt op de 23ste van de maand op je rekening bijgeschreven. Valt de 23ste in het weekend? Dan is de betaling op de vrijdag ervoor. In de komende maanden is dat als volgt:

  • 22 mei
  • 23 juni
  • 23 juli
  • 21 augustus
  • 23 september
  • 23 oktober

Ontvang je pensioen op een buitenlandse rekening? Dan kan het zijn dat de betaling een paar dagen later op je rekening staat. De bedoeling is: vóór het einde van de maand.