Mijn pensioen, mijn UPO


Binnenkort ontvang je een pensioenoverzicht van Pensioenfonds MSD. Hierop zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij ons fonds. Dit overzicht heet het UPO, kort voor Uniform Pensioenoverzicht. Wij leiden je in 5 stappen door het UPO en geven een aantal handige tips.

1. Jouw gegevens

Het UPO is gebaseerd op de gegevens die bekend zijn bij ons fonds op de peildatum 1 januari 2019. Controleer je gegevens goed en neem als het niet klopt contact met ons op.

2. De gegevens van je partner

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan geeft de gemeente automatisch de gegevens van je partner aan ons door. Die zie je terug op je UPO. Woon je samen? Dan staat je partner niet automatisch op je UPO. Je moet in dat geval je partner zelf aanmelden bij ons fonds. Dat kan achter via Mijn Pensioencijfers.

3. Je opgebouwde pensioen

Op het pensioenoverzicht zie je wat je aan pensioen hebt opgebouwd bij ons fonds tot aan 1 januari 2019. De bedragen zijn bruto jaarbedragen. Belasting en premies gaan daar nog vanaf.

4. Te bereiken pensioen

Verder lees je op het UPO ook het te bereiken pensioen, als je op dit moment nog pensioen opbouwt. Dat is het pensioen dat je op je 67ste krijgt als je situatie tussentijds niet verandert. Het bedrag is een verwachting die geldt voor de situatie op dit moment.

5. Pensioen voor je nabestaanden en bij arbeidsongeschiktheid

Er is bij ons fonds een pensioen voor je partner (partnerpensioen) en kinderen (wezenpensioen) geregeld als je komt te overlijden. Op je UPO lees je hoeveel je nabestaanden krijgen. Ook lees je op je UPO wat er voor je geregeld is bij arbeidsongeschiktheid.

Wanneer ontvang je het UPO?

In mei ontvangt iedereen het nieuwe UPO van Pensioenfonds MSD. Dat is voor oud-werknemers eerder dan de afgelopen jaren.

Het UPO ontvang je digitaal

Pensioenfonds MSD is digitaal. Je ontvangt dus een e-mail dat het UPO klaar staat in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Alleen als je gekozen hebt voor verzending per post, ontvang je het UPO op papier.


Let op: inloggen in Mijn Pensioencijfers gaat via DigiD. De overheid stelt steeds hogere eisen aan het beveiligen van digitale gegevens. Daarom verandert het inloggen met DigiD: je logt voortaan in twee stappen in. Met je gebruikersnaam en wachtwoord én een tweede controle. Meer informatie vind je op www.digid.nl.