Dit gebeurde er vorig jaar rond je pensioen


Geen verhoging van de pensioenen

Het bestuur van het fonds heeft op basis van het toeslagbeleid besloten om de pensioenen per 1 juli 2020 niet te verhogen. De marktwaardedekkingsgraad lag op 31 maart 2020 (peildatum) met 110,4% namelijk onder de grenzen van 125% en 135% voor een gedeeltelijke of volledige toeslagverlening. Het bestuur probeert jaarlijks per 1 juli de pensioenen te verhogen met maximaal de loon- of prijsstijgingen. Met een verhoging willen we ervoor zorgen dat je (opgebouwde) pensioen zoveel mogelijk meegroeit met de loon- of prijsstijgingen (inflatie) en zo zijn waarde houdt.

Bijstorting door de werkgever

De werkgever en pensioenfonds hebben afgesproken dat de werkgever geld bijstort als de financiële positie van het pensioenfonds niet goed genoeg is. Die afspraak heet ook wel de garantieregeling. Het uitgangspunt van deze regeling is dat de werkgever bijstort in het pensioenfonds als de beleidsdekkingsgraad lager is dan het vereist niveau plus 5%-punt.

In 2020 was dit het geval. In december is door de werkgever een bijstorting gedaan van € 60 miljoen. Deze regeling geldt nog tot 1 januari 2022.

Digitaal vragenuurtje

In 2020 konden de (fysieke) deelnemersvergaderingen vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Daarom organiseerde Pensioenfonds MSD op 15 en 17 september een digitaal vragenuurtje via Webex. Alle (oud-)deelnemers en pensioengerechtigden van het fonds waren van harte uitgenodigd.

Meer achtergrondinformatie lees je in een nieuwsbericht op onze website. Je kunt daar ook de presentatie en het overzicht van de vragen en antwoorden terugvinden.