Verandert je situatie?

Samenwonen

Samen meubels uitzoeken? Als je gaat samenwonen, deel je meer met elkaar. Op persoonlijk vlak en financieel. Maar houd er rekening mee dat voor je pensioen niets automatisch is geregeld.

Wat kun je doen?

Wil je dat je partner recht krijgt op partnerpensioen na je overlijden? Dan moet je je partner bij ons aanmelden. Dit kun je zelf regelen via Mijn Pensioencijfers.

Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden:

  • je bent na 1 januari 1998 uit dienst gegaan bij MSD en woonde op dat moment samen
  • je bent nog niet met pensioen
  • je partner en jij zijn nog niet getrouwd en geen geregistreerde partners
  • je partner en jij wonen op hetzelfde adres
  • je partner en jij zijn geen familie van elkaar in rechte lijn

Je ontvangt bericht als wij je aanmelding hebben geaccepteerd. Daarna staat je partner genoemd op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO)Dit is je persoonlijke pensioenoverzicht van ons pensioenfonds. Jaarlijks is er een nieuw overzicht voor je beschikbaar in Mijn Pensioencijfers..

Hoeveel krijgt je partner?

In het pensioenoverzicht staat hoeveel partnerpensioen er aan je partner wordt uitgekeerd wanneer je komt te overlijden. Elk jaar is er een nieuw pensioenoverzicht voor je beschikbaar in Mijn Pensioencijfers.

Wat kun je verder regelen?

Je kunt ervoor zorgen dat je partner na je overlijden een hoger inkomen ontvangt. Hiervoor kun je zelf een verzekering afsluiten bij een bank of verzekeraar. Ga je met pensioen? Dan kun je een deel van je ouderdomspensioen gebruiken om meer partnerpensioen te regelen voor je partner.