Verandert je situatie?

Kinderen

Kinderen zijn de toekomst. Natuurlijk wil je dat zij verzorgd zijn, ook als je er niet meer bent. Als je overlijdt, regelen wij een inkomen voor je kinderen. Dit heet wezenpensioen.

Wat is er geregeld?

Je kinderen hebben na je overlijden recht op wezenpensioen. Het verschilt per regeling tot welke leeftijd je kinderen recht hebben op wezenpensioen. Bekijk in dit schema welk reglement voor jou geldt.

Wezenpensioen geldt onder voorwaarden ook voor stief- en pleegkinderen. Hiervoor geldt dat jij of je partner voor deze kinderen recht hebben op kinderbijslag en je voor je verwachte pensioendatum de zorg voor deze kinderen op je hebt genomen.

Het kan zijn dat je kinderen of je partner recht hebben op een Anw-uitkeringUitkering die jouw partner mogelijk krijgt van de overheid als je komt te overlijden. van de overheid. De voorwaarden hiervoor vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Hoeveel krijgen je kinderen?

Wezenpensioen is een percentage van je ouderdomspensioen. Wat bij ons is geregeld, staat in je Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Ga naar Mijn Pensioencijfers en bekijk je pensioenoverzicht online.

Het verschilt per regeling hoeveel wezenpensioen je kinderen ontvangen bij je overlijden. Bekijk in dit schema welk reglement voor jou geldt.

Wat moet je doen?

Je hoeft je kinderen niet aan te melden bij ons. Mocht het nodig zijn, dan vragen wij die gegevens op bij de gemeente. Stief- en pleegkinderen moet je wel bij het pensioenfonds aanmelden. Stuur ons een brief hierover. Het pensioenfonds moet de pleegkinderen aanvaarden.

Wat kun je verder regelen?

Je kunt ervoor zorgen dat je kinderen na je overlijden een hoger inkomen ontvangen. Je kunt hiervoor elders zelf een verzekering afsluiten.