Nieuws

Stand van zaken mogelijke wijziging toeslagregeling in 2023

Op dit moment is er veel aandacht voor de pensioenfondsen die per 1 januari 2023 gaan indexeren (toeslag verlenen). Zoals bekend indexeert Pensioenfonds MSD niet per 1 januari maar per 1 juli van elk jaar.

Het bestuur heeft per 1 juli 2022 een volledige toeslag verleend. Aan de actieven is 2,2% toeslag verleend conform de ambitie (loonontwikkeling) en aan de niet-actieven is 10,9% toeslag verleend, ook conform de ambitie (prijsontwikkeling).

Bij de communicatie over dit toeslagbesluit heeft het bestuur ook aangegeven dat het nadenkt over een wijziging van de toeslagregeling. De insteek hierbij is het beperken van grote verschillen in toeslagen die aan actieven en niet-actieven worden verleend. Het bestuur is hierover in overleg met de werkgever waarna de werkgever met de vakbonden zal overleggen.

Het bestuur streeft er naar de toeslagregeling begin 2023 via de sociale partners te laten wijzigen. Indien er een akkoord is over de wijziging van de toeslagregeling, wordt dit op deze website gecommuniceerd. En uiteraard zal dit ook in de volgende uitgave van de BeterPensioen worden toegelicht.

Het bestuur