In gesprek met jullie

In juni vonden de jaarlijkse deelnemersvergaderingen (digitaal) plaats. Het bestuur gaf een toelichting bij het jaarverslag van 2020. Na afloop was er ruimte voor jullie vragen. Bedankt aan iedereen die erbij was. Heb je de bijeenkomst gemist? Je vindt de presentatie en een overzicht van de vragen en antwoorden op onze website.

Verder was er in september een focusgroep met oud-deelnemers (slapers) van ons pensioenfonds. In een klein gezelschap hebben we met enkele slapers gesproken om te horen wat zij van onze communicatie vinden. We zijn erg blij met dit waardevolle gesprek en zullen de geleerde lessen de komende periode in praktijk brengen. Bedankt aan de slapers die hun mening wilden delen.

Goed nieuws:

je pensioen is verhoogd

Pensioenfonds MSD heeft de pensioenen per 1 juli 2021 verhoogd. De opgebouwde pensioenen van de werknemers zijn met 2% verhoogd. Dat komt overeen met de stijging van de lonen. De pensioenen van oud-werknemers en gepensioneerden zijn met 1,5% verhoogd. Dat komt overeen met de prijsontwikkeling.

De financiële situatie van ons pensioenfonds was goed genoeg om de pensioenen te kunnen verhogen. Voor een verhoging wordt geen reserve gevormd en er wordt ook geen premie voor betaald. We kunnen dus niet garanderen dat de pensioenen elk jaar worden verhoogd. Meer weten? Kijk dan op onze website.

Dit vinden MSD’ers van pensioen…

In mei stuurden we een uitnodiging voor het landelijke pensioenonderzoek aan (oud-)MSD'ers. De uitkomsten geven inzicht in hoe er gedacht wordt over pensioen. Dat is belangrijk, omdat er nu voorbereidingen worden getroffen voor de toekomstige ­pensioenregeling. Maar liefst 483 respondenten gaven hun mening. Een aantal ­resultaten op een rij:

  • We sluiten over het algemeen goed aan bij het landelijke gemiddelde.
  • MSD’ers zijn iets positiever als het gaat om vertrouwen in voldoende ­pensioeninkomen.
  • Jonge MSD’ers weten relatief weinig van het nieuwe ­pensioenstelsel 77% vindt duurzaam beleggen belangrijk. Dat is hoger dan het gemiddelde.
  • Opvallend: het algemene beeld dat jongeren meer risico willen nemen dan ouderen blijkt niet uit het onderzoek…

Ons fonds evalueert de resultaten en bekijkt eventuele ­vervolgstappen.

Welkom nieuwe slapers

De afsplitsing van Organon & Co. is afgerond. Een grote groep van ruim 1.000 deelnemers is nu oud-deelnemer (slaper) bij Pensioenfonds MSD. Jij ook? Zorg dan dat je digitaal bereikbaar blijft, door je persoonlijke e-mailadres aan ons door te geven. Dat kan achter de inlog op onze website.