Deelnemersvergadering gemist?

Ook dit jaar was er in juni op iedere locatie van MSD een deelnemersvergadering. Voorzitter Frank Mattijssen gaf een toelichting bij de organisatie van het fonds en de komende veranderingen. De adviserend actuaris (Hanneke Hofmans) gaf een toelichting bij enkele belangrijke onderwerpen uit het jaarverslag 2018. Heb je de vergadering gemist? Of wil je alles nog eens teruglezen? Op onze website vind je de presentatie en een verslag van de vergadering.

9.940 deelnemers

Pensioenfonds MSD had eind 2018 9.940 deelnemers.

Dit aantal bestaat uit 1.358 gepensioneerden en 4.044 actieve deelnemers. De overige 4.538 zijn oud-medewerkers van MSD die hun pensioen na hun vertrek hebben laten staan. Deze en andere belangrijke cijfers uit 2018 lees je in het verkorte jaarverslag van MSD.

Wat kan er gebeuren
met mijn pensioen als het econom
isch
mee- of tegenzit?

Dat zie je vanaf nu als je inlogt op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Handig! Vanaf volgend jaar zie je deze scenario’s ook terug op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat je van ons fonds ontvangt.

Geen verhoging van de pensioenen dit jaar

Het bestuur besluit elk jaar of de pensioenen verhoogd kunnen worden. Met de verhoging wil het fonds ervoor zorgen dat je pensioen zoveel mogelijk meegroeit met de loon- of prijsstijgingen. Een verhoging kan alleen als onze financiële positie goed genoeg is. Gelet op de stand van de dekkingsgraad, de dalende trend in de rente en de huidige onzekerheden in de markt, vond het bestuur het niet verstandig om de pensioenen per 1 juli 2019 te verhogen. De recent sterk gedaalde rente en dekkingsgraad bevestigen dat dit een juist besluit is geweest.