Jouw vraag,
ons antwoord


Je kunt ons alle vragen stellen die je wilt. Je bent misschien gewend dat een vast team bij AZL antwoord geeft op je vragen. Sinds dit jaar worden je vragen beantwoord door een grotere klantenservice binnen AZL. Pensioenfonds MSD bedankt Henk Curfs en zijn team voor hun inzet de afgelopen jaren en hulp aan de deelnemers van ons fonds bij hun Pensioenvragen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met onze klanten­service. De contactgegevens blijven hetzelfde. Houd je klantnummer bij de hand. Dan kunnen we je sneller helpen.


Je vindt ook veel informatie op onze website www.pf-msd.nl.

Wanneer kan
ik met pensioen?

Werk je nog bij MSD? Dan gaat je pensioen van Pensioenfonds MSD standaard in als je 67 jaar wordt. Let goed op, want je dienstverband eindigt op je AOW-leeftijd. Dat is voorlopig nog eerder dan 67 jaar. Je kunt dit checken op www.svb.nl. Om de tussentijd te overbruggen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je pensioen van ons fonds eerder in te laten gaan. Als je inlogt in Mijn Pensioencijfers vind je de Pensioenplanner. Met deze handige planner kun je berekenen wat bepaalde keuzes betekenen voor de hoogte van je (bruto) pensioen.


Ben je niet meer in dienst bij MSD? Dan kan een andere pensioenleeftijd voor jou gelden. Afhankelijk van je pensioenregeling is dit 62, 65 of 67 jaar. Ook dan kun je er voor kiezen om je pensioen eerder te laten ingaan. Op onze website vind je meer informatie.

Wanneer wordt
mijn pensioen uitbetaald?

Je pensioen wordt op de 23ste van de maand op je rekening bijgeschreven. Valt de 23ste in het weekend? Dan is de betaling op de vrijdag ervoor. In de komende maanden is dat als volgt: 22 november, 20 december, 23 januari, 21 februari, 23 maart, 23 april.


Ontvang je pensioen op een buitenlandse rekening? Dan kan het zijn dat de betaling een paar dagen later op je rekening staat. De bedoeling is: vóór het einde van de maand.

Wanneer moet ik in actie komen
voor mijn pensioen?

Ga je samenwonen of trouwen? Verwachten jij en je partner kinderen? Dan denk je meestal niet meteen aan je pensioen. Toch kunnen veranderingen in je persoonlijke situatie invloed hebben op je pensioen. Het is dus goed om bij bepaalde gebeurtenissen in je privéleven ook even aan je pensioen te denken.