De drie beste pensioenwebsites zonder ‘bijbedoeling’

Je bent niet elke dag bezig met je pensioen. Het is voor velen een lastig onderwerp, waar je misschien nog niet zoveel kennis van hebt. En áls je dan online gaat zoeken, kom je heel veel informatie tegen. Maar welke websites zijn nu echt interessant, relevant en zonder verdere bijbedoelingen? We zetten er drie voor je op een rij.

1. www.pf-msd.nl

Dit is de website van ons eigen Pensioenfonds MSD. Hier vind je alle informatie over jouw pensioenregeling bij ons fonds. Hier lees je bijvoorbeeld welke keuzes onze regeling biedt en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws van ons fonds.


Handig: als je inlogt kom je in je persoonlijke omgeving Mijn Pensioencijfers. Hier kun je de hoogte van je pensioen bij Pensioenfonds MSD bekijken en je kunt zaken direct regelen. Werknemers vinden hier ook onze handige pensioenplanner.

2. www.mijnpensioenoverzicht.nl

Gemaakt door de Stichting Pensioenregister. Dat is een landelijke samenwerking van pensioenfondsen, verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank (SVB).


Handig: hier komt alles bij elkaar. Het pensioen van Pensioenfonds MSD, het pensioen dat je eventueel bij andere pensioenfondsen hebt opgebouwd én de AOW van de overheid.

3. www.wijzeringeldzaken.nl

Dit is een initiatief van het Ministerie van Financiën. Deze website helpt je met financiële vragen waar je in je leven tegenaan loopt. Pensioen is daar een belangrijk onderdeel van.


Handig: op deze website staan allerlei online tools en snelle checklists over bijvoorbeeld pensioen en je hypotheek of manieren om je pensioen aan te vullen.