Jouw vraag,
ons antwoord


Je vindt veel informatie op www.pf-msd.nl.

Je kunt ons ook bellen: 088 – 116 30 09 (elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur) of mailen: pf-msd@azl.eu.

Waar vind je je pensioenoverzicht? Online!

1. Log in op Mijn Pensioencijfers, de beveiligde omgeving van onze website. Hier vind je een overzicht van het pensioen dat je bij ons fonds hebt opgebouwd en je kunt je pensioenzaken rechtstreeks online met ons fonds regelen. Actieve deelnemers vinden hier ook de pensioenplanner terug.


2. Log in op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vind je een totaaloverzicht van al het pensioen dat je via (eerdere) werkgevers hebt opgebouwd én het AOW-pensioen dat je van de overheid krijgt.

Wanneer wordt
mijn pensioen uitbetaald?

Je pensioen wordt op de 23ste van de maand op je rekening bijgeschreven. Valt de 23ste in het weekend? Dan is de betaling op de vrijdag ervoor. In de komende maanden is dat als volgt:


23 november, 20 december, 23 januari, 22 februari, 22 maart, 23 april.


Ontvang je pensioen op een buitenlandse rekening? Dan kan het zijn dat de betaling een paar dagen later op je rekening staat. De bedoeling is: vóór het einde van de maand.

Wat is er geregeld
als ik
arbeidsongeschikt word?

Als je lang ziek bent, kan dit eindigen in arbeidsongeschiktheid. Dat is al ernstig genoeg, maar het kan, naast lichamelijke of psychische klachten, ook gevolgen hebben voor je inkomen. De eerste twee jaar dat je ziek bent, ontvang je inkomen van je werkgever. Daarna is er vanuit de overheid en ons fonds inkomen en aanvullend pensioen voor je geregeld, afhankelijk van je mate van arbeidsongeschiktheid.